The Whiteforest Hotel

Dette er det første prosjektet jeg gjorde da jeg flyttet til Kristiansand. Jeg fikk iscenesette hele toppetasjen på Sørlandets Sykehus, avd psykiatri. Det var også første gang jeg blogget underveis i prosessen:

http://whiteforesthotel.blogspot.com Her står det om prosjektet og hvem som er med.

19105501_10154439305441751_565675666226977898_n.jpg

Jørn Utkilen

I dag vil jeg gjerne presentere en perle av en film, som jeg var så heldig å få være med i! En film av Jørn Utkilen. Sjekk ut traileren og også google denne fantastiske filmskaperen.

Jeg elsket å være oppå campingvogna, sitte bakpå mopeden i sandørkenen, le av de utrolige situasjonene og aller best å være sammen med alle disse fantastiske folka!

Studio Drift

Noen nevnte Amos Rex i Helsinki for meg. Dere er nødt til å sjekke det ut.

www.amosrex.fi

Nå har de en utstilling med Studio Drift. Det ser så fett ut. Jeg legger ved to bilder. Samtidig har Amos Rex en utstilling med verk av Renee Magritte. Tror jeg må en tur til Finland <3 I love the human brain.

images-1.jpeg
images-2.jpeg

Weidemann

“En jomfrus onde drøm”

Jeg har nettopp vandret i Weidemann- utstillingen på SKMU og kom inn i et grått rom, hvor det hang mange bilder som gjorde at jeg fikk en følelse av å stoppe litt opp. Ikke misforstå, jeg har stoppet opp mange ganger i løpet av denne dagen. Det er en vakker utstilling, nydelig komponert i SKMUs andre etasje. Jeg har likevel valgt å legge ut et bilde jeg synes hadde en enestående tittel: “En jomfrus onde drøm”.

Og som kontrast til dette, tar jeg med “Markblomster” fra 1982. Dere burde dra å se utstillingen!

“En jomfrus onde drøm”

“En jomfrus onde drøm”

“Markblomster”

“Markblomster”

P ART Y

Innimellom holder jeg og Ole Tellefsen studioet åpent og inviterer til fest. En fest for alle som jobber med kunst, er interessert i kunst eller bare liker å være med. Det er så vidunderlig deilig og etterlengtet. På lørdag holdt vi tredje festen og her ble det da endelig et kunstnerisk program i tillegg. Jeg legger ved bilder av to av de kunstneriske innslagene.

“Masochistpiken, en innrømmelse av Edy Poppy”.

“Masochistpiken, en innrømmelse av Edy Poppy”.

Elmedin Zunic i samarbeid med Andre’ Tribbensee.

Elmedin Zunic i samarbeid med Andre’ Tribbensee.

Axel Salto og Kjell Mardon Gunvaldsen

Idag kommer det bilder av Axel Saltos og Kjell Mardons kunst.

I fjor vår var jeg så heldig å få se utstilling med Axel Saltos helt vannvittig fine skulpturer. Den satte meg helt ut. Spesielt da jeg kom til det som ble kalt Metamorfose-rommet. Følte vi snakket samme språk, eller at alt traff meg i det ordløse universet jeg selv tiltrekkes av.

Jeg fikk lage en performance basert både på Axel Saltos utstilling og i front av en kunstner som viste meg vei og har betydd mye, Kjell Mardon Gunvaldsen. Dette stod om performancen på SKMUs hjemmeside:

“Arrangementet finner sted ved Kjell Mardon Gunvaldsens verk «Beirut» - et bilde som har inspirert Vallenes veldig.

Det har også Axel Salto-utstillingen som vises i museets 3.etasje, spesifikt metamorfoserommet i utstillingen med keramiske verk som utgangspunkt i mytene om Aktaion og Dafne fra Ovids metamorfoser. Verkene viser at Salto er opptatt av forvandlingen, av selve øyeblikket da Aktaion kjenner hornene sprenge seg frem i pannen og han forvandles til en hjort, og i det Dafne dekkes av bark og løv og blir til et tre.”

Axel Salto.

Axel Salto.

“Only when you listen, I will see” Loop by Laura på SKMU foran verket «Beirut» av Kjell Mardon Gunvaldsen  foto: Jacob Buchard

“Only when you listen, I will see” Loop by Laura på SKMU foran verket «Beirut» av Kjell Mardon Gunvaldsen foto: Jacob Buchard

“Only when you listen I will see” Loop by Laura SKMU foto: Jacob Buchard.

“Only when you listen I will see” Loop by Laura SKMU foto: Jacob Buchard.

Only when you listen I will see. Foto: Jacob Buchard. SKMU

Only when you listen I will see. Foto: Jacob Buchard. SKMU

Charlotte Wankel

SE på disse verkene! Jeg er så glad jeg har startet bekjentskap med Charlotte Wankels kunst, det er virkelig så inspirerende. Charlotte Wankel var en norsk billedkunstner. Hun regnes som en foregangsperson innen kubistisk og abstrakt maleri i Norge. Hun regnes også som en av Norges første avantgardekunstnere.

Ved bryggen. 1930

Ved bryggen. 1930

Komposisjon med to figurer. 1925

Komposisjon med to figurer. 1925

fryktløshet

mye frykt i det ordet

står tett men ser deg

ikke helt

kjennes som hendene dine

nesten er øyne

som ser, kommer inn

neste øyeblikk

snev av uvitenhet

det er noe av det en ser

usikker, fylt av sikkerhet

hold meg hardt

alt er sant

men jeg vet det ikke.