Litt mer hverdag..

Jeg begynte dagen med å drikke et glass Jun-te.. hehe, er ikke helt vant til det enda og mulig kroppen min er litt bedre vant til kaffesmaken om morgenen.. Men siden det skal være så sunt, tenkte jeg det var greit å begynne dagen slik:-)

Vet ikke helt.. Jeg føler meg fremdeles nesten litt svimmel. Mulig det er fordi jeg også sov ganske dårlig i natt. Det er egentlig deilig smak, men mer litt sånn tørr cider-aktig. Tror jeg heller skal drikke et glass til kvelden. Teen er laget på grønn økologisk te med litt sitrongress og lime i, og masse honning. Scobyen “spiser” opp sukkeret i honningen, så drikken blir sånn passelig sur og ganske deilig egentlig. Ser litt mer frem til å ta et glass til kvelden. Jeg leste et sted at man må begynne ganske forsiktig, det er jo mye bakterier i denne. Gode riktignok, men kroppen må visst bli litt vant til opplegget.

Det finnes hvertfall mange enkle oppskrifter på nettet. Det er også en liste over folk som har en Jun-Scob i nærheten av der du bor. Meld deg inn på melkesyregjærings-gruppen på facebook. Slik fikk jeg min. Og om min formerer seg, kan jeg også gi vekk til folk i Kristiansandsområdet. Bare ta kontakt. Jeg har nettopp begynt, så jeg håper jeg gjør det riktig og får flere.

Her ser dere et bilde over den ferdige Jun-teen og den som står til fermentering. Teen er laget av grønn te og honning. SuperEnkelt! Det er også ganske fasinerende å følge med på. Etter ca fem dager siler du den og får den over på ei flaske. Jeg brukte denne fra Ikea, med en tett kork. Så lot jeg den stå ute ett døgn og den har nå en fin kullsyre. Du kan visst også la den stå ute to dager, så får du kanskje litt bedre fres på den. Jeg vil prøve meg frem.

Jun-te.JPG