Axel Salto og Kjell Mardon Gunvaldsen

Idag kommer det bilder av Axel Saltos og Kjell Mardons kunst.

I fjor vår var jeg så heldig å få se utstilling med Axel Saltos helt vannvittig fine skulpturer. Den satte meg helt ut. Spesielt da jeg kom til det som ble kalt Metamorfose-rommet. Følte vi snakket samme språk, eller at alt traff meg i det ordløse universet jeg selv tiltrekkes av.

Jeg fikk lage en performance basert både på Axel Saltos utstilling og i front av en kunstner som viste meg vei og har betydd mye, Kjell Mardon Gunvaldsen. Dette stod om performancen på SKMUs hjemmeside:

“Arrangementet finner sted ved Kjell Mardon Gunvaldsens verk «Beirut» - et bilde som har inspirert Vallenes veldig.

Det har også Axel Salto-utstillingen som vises i museets 3.etasje, spesifikt metamorfoserommet i utstillingen med keramiske verk som utgangspunkt i mytene om Aktaion og Dafne fra Ovids metamorfoser. Verkene viser at Salto er opptatt av forvandlingen, av selve øyeblikket da Aktaion kjenner hornene sprenge seg frem i pannen og han forvandles til en hjort, og i det Dafne dekkes av bark og løv og blir til et tre.”

Axel Salto.

Axel Salto.

“Only when you listen, I will see” Loop by Laura på SKMU foran verket «Beirut» av Kjell Mardon Gunvaldsen  foto: Jacob Buchard

“Only when you listen, I will see” Loop by Laura på SKMU foran verket «Beirut» av Kjell Mardon Gunvaldsen foto: Jacob Buchard

“Only when you listen I will see” Loop by Laura SKMU foto: Jacob Buchard.

“Only when you listen I will see” Loop by Laura SKMU foto: Jacob Buchard.

Only when you listen I will see. Foto: Jacob Buchard. SKMU

Only when you listen I will see. Foto: Jacob Buchard. SKMU