En scene..

I en tid hvor søknader skrives og nye prosjekter formes, går jeg også gjennom en slags nyoppdagelse av tidligere prosjekter. Jeg åpnet en pose jeg fant sammen med flere andre rekvisitter og der lå det to kostymer. Disse brukte jeg i flere omganger. Til helt forskjellige produksjoner. Jeg var i en periode hvor jeg var veldig opptatt av splittelse, av å se seg selv utenfra og være i ett med den som var inni. Jeg var også oppmerksom på flere ting som skjedde rundt meg, hvordan noen falt fra og noen fikk livet snudd. Det gjør inntrykk. Jeg følte veldig sterkt for å iscenesette en bilulykke. Det var det nærmeste jeg kom av en reell hendelse som kunne beskrive en totalt endring i livet.

En scene:

En bil står stille på parkeringsplassen

Det er lys i kupeen

noen inni.

Vinduet er knust og panseret bulket

Dørene glir sakte opp

ut flommer vannet

Det er hav i storm, hav i stille

Et bein med høy stilett vil ut

en kvinne til fra passasjersiden.

De åpner dørene på vid gap

Alt blir vått, vannet buldrer og renner.

Hud, øyne og hår også.

De ser utover plassen, dit frontlysene treffer

de hever armene, er en person

Bøyer seg bakover, er like men ikke.

Det smeller i bildøren

den ene kaster seg på taket

har med seg ei kanne, rød og tung

Det renner. Hun vasker seg hvit og kald

polerer sin hud og lakken.

Kvinnen på bakken river panseret av

kaster ut tang og plastbåter

leter etter noe

hun mistet den gang.

Hvite elver løper om kapp med bilen.

Hun skriker

uten lyd.

Dyrene står helt stille. Blikkene forsvinner i skog og trær

Frostrøyk, kvister, blad og jord.

murderdream3.jpg